“Пеещи камбанки” и “Стар Дриймс” се включиха в празниците на Москва

18.9.2012 г. 17:03:50

   Изпълнителите от Детска вокална група “Пеещи камбанки” и формация “Стар Дриймс” участваха в културните празници за Дните на Москва, които по традиция се провеждат на 1 и 2 септември. Във фестивала е имало музикални състави от цяла Европа, а талантливите търновски деца от Младежкия дом във В. Търново са били единствените участници от България. Те са изнесли два концерта.
   В първия ден възпитаниците на музикалния педагог Владимир Габров са пели на открита сцена. На 2 септември младите певци са изнесли едночасов самостоятелен концерт в Центъра за детско творчество в квартал “Южната порта” на Москва. Те спечелили симпатиите на многобройната публика с народните песни “Малка мома цвете брала” и “Тумба лумба шикалка” в съвременен аранжимент, а след това предизвикали бурните им овации с микс от популярни детски руски и български песни. “Камбанките” репетирали програмата близо половин година.
   По време на едноседмичния престой в руската столица болярчетата посетили вилата на царската фамилия Романови в парк “Коломинское”, разгледали църквата “Христос Спасител”, Кремъл, Болшой и Малий театър, разходили се по Червения площад.
   Това е второто участие на “Пеещи камбанки” на празниците на Москва. Вокалната група е пътувала до там преди 23 г., разказа ръководителят на формацията. Той сподели, че връзките на състава с детския център в “Южната порта” са от далечната 1989 г. След промените у нас контактите прекъсват до пролетта на тази година, когато двете културни институции подновяват връзките си. През юли група руски деца гостува във Велико Търново. Заедно с българските си приятели те изнесоха два съвместни концерта – в парк “Марно поле” и в Изложбени зали.
   В Деня на музиката 1 октомври “Пеещи камбанки” започват 34-ия си творчески сезон. 40 деца на възраст от 4 до 19 г. пеят в двете формации при Владимир Габров.

Източник: Янтра Днес.