„Пеещи камбанки” и Star Dreams пяха в Москва

18.9.2012 г. 17:06:22

   ДЕТСКА ВОКАЛНА ГРУПА „ПЕЕЩИ КАМБАНКИ” И ФОРМАЦИЯ STAR DREAMS УЧАСТВАХА В ПРАЗНИЦИТЕ НА МОСКВА НА 1 И 2 СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА. Двете формации, чийто ръководител е Владимир Габров, работят към Младежкия дом във Велико Търново.
   Два концерта са изнесли търновските деца в Москва. Веднъж те са пели на открита сцена заедно с други състави, но са имали и самостоятелен концерт в Центъра за детско творчество в квартал „Южната порта”. Там „камбанките” са представили българска и руска поп и детска музика, подарили са на руснаците и китка от народни песни, направени в съвременен аранжимент.
   Това е второто участие на „Пеещи камбанки” в традиционните празници на руската столица. Търновската вокална група е пътувала веднъж до Москва преди 23 г.
   34-тия творчески сезон започват тази година „Пеещи камбанки”. 40 деца на възраст от 4 до 19 г. пеят в двете формации при Владимир Габров. Почти веднага след началото на новата учебна година изпълнителите ще участват в традиционния ежеседмичен конкурс за песен на Българското национално радио. Ако се представят добре и спечелят етапа, търновчетата ще могат да се включат и в големия годишен концерт на радиото в зала „България” в София.

Източник: Борба.