Осем момичета рисуват с акварел парк “Марно поле”

18.9.2012 г. 17:12:05

   Осем момичета от Кризисния център и дом “Христо Смирненски” в Балван участват в тридневен пленер в парк “Марно поле” във Велико Търново. Младите творци са на възраст между 14 и 18 г. и за първи път се занимават с акварел. Те работят под ръководството на Гергана Пенова, която ръководи ателието по керамика при Младежкия дом. Арт събитието се организира със съдействието на Общината.
   Момичетата всеки ден сами изнасят стативите в парка. В първия ден те рисуваха цветя и дървета, а вчера се посветиха на пространството около чешмичката. Днес платната им ще бъдат обединени, за да се получи голям колаж на “Марно поле”, който ще бъде експониран сред дърветата.
   “Така децата имат възможност да се почувстват истински творци и значими, а и привличат вниманието на гражданите, което е полезно за тяхната социализация. Искаме да ги провокираме и през следващата учебна година да участват в работата по проекта и да продължат да творят”, уточни Пенова. Младежите от двете институции са включени в проект на Младежкия дом заедно с “SOS – Детски селища” и дом “Пеньо и Мария Велкови”. Основна цел на пленера е в края на ваканцията децата в неравностойно положение да разнообразят дните си, да са сред природата и да се заредят с енергия.

Източник: Янтра Днес.