Песен на „Пеещи камбанки” победи в конкурс на БНР

8.11.2012 г. 20:07:43

   НОВОТО ПАРЧЕ НА „ПЕЕЩИ КАМБАНКИ” „ТАЙНА” СТАНА ПЕСЕН НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ в конкурса на Българското национално радио „Щуротека”. Популярната търновска група се е включила в музикалното състезание по покана на медията. Песента „Тайна” е авторска и е по музика, текст и аранжимент на Георги Красимиров-Герасим. Бившият продуцент на родната прима Лили Иванова работи с камбанките вече 14 г. и търновските деца имат записани негови 14 песни.
   Според регламента вокалните групи могат да участват с нови песни, затова „Тайна” е направена специално за конкурса. Всеки месец се състезават по три изпълнения. Песента е успяла да събере най-много гласове в онлайн гласуването в конкуренция с песните на „Сребърни звънчета” от Варна и „Врабчетата” от София. Наградата за нашите изпълнители е продуциране на песен, като право на групата е да си избере с кой композитор да работи. Герасим вече е поел ангажимент да напише още една песен за „Пеещи камбанки”, каза ръководителят на групата Владимир Габров.
   Състезанието продължава до края на годината, след което всички песни, стигнали до финала, ще участват в концерт, организиран от Българското национално радио.
   150 песни имат „Пеещи камбанки” във фонда на Българското национално радио. Архивът на групата се трупа от 1980 г.
   50 деца на възраст от 4 до 17 г. пеят в групата, която е в състава на Младежкия дом във Велико Търново. Децата подготвят традиционния си коледен концерт. Репетират и за участие в детски конкурс в Охрид.

Източник: Вестник Борба.