Московски деца гостуват на вокална група “Пеещи камбанки”

18.7.2012 г. 9:39:16

   Възпитаници на Центъра за детско творчество в руската столица Москва гостуват на децата от Вокална група “Пеещи камбанки” при Младежкия дом във Велико Търново. Сред гостите от руската столица има танцьори и певици. Вчера те изнесоха съвместен концерт с новите си приятели в Изложбени зали “Рафаел Михайлов“. В продължение на седмица московчани ще обиколят забележителностите на старата столица и региона. За да опознаят отблизо нашите традиции, руските деца ще прекарат един ден в български семейства. Визитата им ще приключи в събота с голям българо-руски концерт.
   “С “Пеещи камбанки” и ръководителя Владимир Габров ни свързва старо приятелство”, разказа с вълнение Вера Белянинова. Тя е заслужил деятел на културата, депутат в местния парламент и ръководи московската група.
   “Преди 23 години ние получихме адреса на Младежкия дом във Велико Търново и завързахме приятелство. Така през 1989 година за първи път посетих вашия град заедно с един от нашите детски творчески колективи. После търновската група дойде в Москва за празника на града. Дълги години не сме поддържали връзка, но благодарение на интернет отново се намерихме”, каза г-жа Белянинова. С нея пътува и ръководителят на танцов ансамбъл “Санта Лучия” Александра Герасимова.
   Това лято 15 деца от “Пеещи камбанки” и формация “Стар дриймс” отново ще участват в културните празници за Дните на Москва на 1 и 2 септември. Във фестивала са поканени формации от Италия, Франция, Чехия, Полша, Словакия, а талантливите търновски изпълнители ще бъдат единствените участници от България. Те ще изнесат концерти на различни творчески площадки в руската столица.
   “Подготвили сме специална програма с любими на всички руски песни, които ще представим в съвременно звучене”, обясни Владимир Габров.

Източник: Янтра Днес.