Делегация от Южна Корея посрещнаха в Младежкия дом

14.8.2012 г. 21:32:52

   Делегация от Южна Корея посрещнаха в Младежкия дом във Велико Търново в събота. Чужденците гостуват за втора поредна година в рамките на честванията на Международния ден на младежта, който се отбелязва по цял свят на 11 август. Младежите бяха водени от представител на Министерството на семейството и равенството между половете на Южна Корея.
   Гостите бяха посрещнати от директора на Младежкия дом Румен Петров. Той представи дейностите, които развива институцията през последните години.
   В срещата участваха преподаватели от различните младежки формации и талантливи деца. Сред тях бяха Владена, Яни и Марина от вокална група “Стар Дриймс” с ръководител Владимир Габров. С южнокорейците се запозна и Божена Керина, която през миналата година спечели награди от международни конкурси за екслибрис в Словакия и Полша. В Младежкия дом талантливото момиче свири на китара и участва в Ателието по керамика и изобразително изкуство с ръководител Гергана Пенова.
   Младежите от Азия разгледаха базата на Младежкия дом, свириха на виолончело и на пиано, работиха в Ателието по керамика и пяха заедно с момичетата от “Стар Дриймс”.
Източник: Янтра Днес.